Mops Knurów
Znajdź w serwisie

Szkolenie Kucharz-Garmażer

Szkolenie bedzie obejmować:

- BHP w zakładach gastronomicznych
- Zasady zdrowego żywienia
- Podstawowe elementy żywieniowe
- Wyposażenie techniczne
- Minimum sanitarne
- Nowoczesna technologia gastronomiczna
- Przepisy kulinarne
- Kuchnie świata
- Planowanie produkcji
- Surowce gastronomiczne
- zapoznanie się z pracą maszyn, urządzeń
  i sprzętu gastronomicznego
- przygotowanie stanowiska pracy
- przygotowanie i podawanie potraw
  z drobiu, ryb, półmięsnych i jarskich rzeźnych
- przygotowanie sosów gorących i zimnych
- przygotowanie zup
- przygotowanie deserów, w tym wypiek ciast
- obsługa przyjęć okolicznościowych
- rozliczanie potraw
- ekspozycja potraw
- dobór naczyń
- sposoby podawania i dekorowania potraw

 

Tworzenie stron WWW